Voor het goede doel

Image

 

BPRC heeft de blik naar buiten gericht en andersom weten veel organisaties ons te vinden. We werken dan ook samen met veel andere organisaties, binnen en buiten onze sector. Van universiteiten en ziekenhuizen tot dierentuinen en andere primatencentra.

Ook krijgen we steun (in de vorm van geld en middelen voor ingediende en goedgekeurde onderzoeksvoorstellen) van fondsen als de Bill & Melinda Gates Foundation en Michael J. Fox Foundation for Parkinsons’s Research; zij geloven dat wij met ons onderzoek een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de doelen die zij nastreven.

Voor de volksgezondheid

Dat zulke erkende goede doelen en overheidsinstanties ons onderzoek steunen, onderstreept onze meerwaarde voor de volksgezondheid. Niet-humane primaten inzetten voor biomedisch onderzoek is namelijk zeker niet vanzelfsprekend. Integendeel. Dat gebeurt alleen bij gebrek aan geschikte alternatieven. Maar voorlopig is deze vorm van onderzoek nog nodig om ernstige ziektes de wereld uit te helpen. Daarom doen de overheid en wetenschappelijke organisaties een beroep op gespecialiseerde primatencentra, zoals BPRC, waar een goede zorg voor proefdieren en wetenschap hand in hand gaan.

TO TOP ^ << HOME