Lokale media nemen een kijkje bij BPRC

17 May 2022 | Terug naar Nieuws, publicaties en jaarverslagen
Dutch

Image

 

“Minder dieren”: dat is de opdracht voor BPRC de komende jaren. De ‘mogelijkheden’ en ‘onmogelijkheden’ worden belicht in een bericht en een uitzending (vanaf 10:28) van Omroep West en in een nieuwsbericht van Groot Rijswijk.

In het kader van de Transparantieovereenkomst Dierproeven heeft BPRC op 13 mei een middag georganiseerd waarbij lokale journalisten uitgenodigd waren voor een rondleiding en uitleg over ons onderzoek. Omroep West  en Groot Rijswijk brachten een bezoek aan BPRC.

Het doel van de Transparantieovereenkomst Dierproeven is een opener en transparanter klimaat te creëren rondom dierproeven. De ondertekenaars van de Transparantieovereenkomst Dierproeven zijn: Amsterdam UMC, Biomedical Primate Research Centre, Charles River Laboratories Den Bosch B.V., Envigo RMS B.V., Erasmus Universitair Medisch Centrum, Herseninstituut, Hubrecht Institute, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Leiden Universiteit, Leiden Universitair Medisch Centrum, Nederlands Instituut voor ecologie, Nederlands Kanker Instituut, Radboudumc, Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, TNO, Universiteit Maastricht, Sportvisserij Nederland, Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research . Voor meer informatie, zie ook de website van Stichting Informatie Dierproeven.