Bezoekers en belangstellenden

Image

 

BPRC heeft de blik naar buiten gericht en gunt de buitenwereld ook een blik naar binnen. Daarom zetten we de poorten letterlijk en figuurlijk open. Belangstellenden kunnen informatie verkrijgen via verschillende wegen.

Poorten open

“Het is heel anders dan ik had gedacht”, is de veelgehoorde, positieve reactie van mensen die bij ons op bezoek zijn geweest. Ieder jaar ontvangen we bijna duizend bezoekers die een kijkje komen nemen. We organiseren rondleidingen voor bijvoorbeeld scholen, clubs, politici, familieleden, buurtbewoners en andere belangstellenden. Het bezoek begint meestal met een inleidend praatje over ons wetenschappelijk onderzoek. Daarna volgt een rondleiding langs de buitenverblijven met de fokkolonies van resusapen, penseelapen en Java-apen.

Open transparant

Ook de media weet ons te vinden. De afgelopen jaren hebben we verschillende journalisten mogen ontvangen. Zo hebben Vice, Nu.nl, BBC, Zapp Buitendienst, NEMO Kennislink, AD, Trouw en de Volkskrant al een kijkje achter de schermen genomen.

Stage

Een hele andere manier van informatie delen is het opleiden van (internationale) studenten en professionals. De combinatie van wetenschappelijk biomedisch onderzoek en apen vraagt om vakmensen. Hierdoor krijgen we vaak verzoeken voor stages en werkbezoeken. De kennis en ervaring die zij bij ons opdoen houden ze niet voor zichzelf, maar delen ze met vakgenoten van over de hele wereld.

Wilt u langskomen?

Neem dan contact op over de mogelijkheden. Bovendien kunt u hier digitaal ook al een kijkje nemen bij ons.

TO TOP ^ << HOME